A keresőoptimalizálás során számos kifejezés folyamatosan ismétlődik, ezeket nevezhetjük a honlap optimalizálás kulcsszavainak. Bemutatásukkor mindig törekszem arra, hogy az általánosságok mellett kiemeljem a cégek közötti különbségek figyelembe vételének fontosságát. Ebben a  blogban nem SEO szakirodalmat szeretnék létrehozni, hanem szeretném elérni, hogy a vállalkozók számára érthető legyen, mit is csinálnak a honlap optimalizáló szakemberek.

A honlapok célja, hogy a weboldalakon található cikkeket, képeket, videókat és egyéb tartalmakat megmutathassuk azoknak az embereknek, akiket reményeink szerint érdekelhetnek azok, első sorban a potenciális vásárlóknak. A keresőoldalak alkalmazásai biztosítják, hogy az aktuális téma kulcsszavainak beírásakor a látogató érdeklődésének megfelelő weboldalak kerüljenek elő. Egy-egy témával természetesen számtalan honlap foglalkozik, így az úgynevezett keresőmotorok ezeket hasznosság szerint sorba állítják, és itt kap szerepet a linképítés.
A kizárólag szűk kör (család, barátok, munkatársak egyéb) számára készült weblapok, illetve azok egyes oldalai részére nincs szükség optimalizálásra. SŐT! Ezeket célszerű jelszóval levédeni, ugyanis enélkül a keresőmotor úgy érzékeli, hogy mi publikussá akarjuk-e tenni azokat.
Természetesen a honlapok tulajdonosainak nagy része azt szeretné, hogy azzal, illetve egyes részeivel minél többen, köztük ismeretlenek is találkozzanak.
A keresőoptimalizálás akkor válik jelentőssé, amikor azt szeretnénk elérni, hogy olyanok találjanak rá a honlapunkra, akiknek más módon nehezen tudjuk felhívni a figyelmét az ott található tartalomra, de tudjuk, hogy érdekelheti őket. 
Ezzel el is jutottunk az üzleti honlapokhoz, melynek tulajdonosai azt szeretnék elérni, hogy mindenki találkozzon a weblapjukkal, akinek szüksége lehet a termékükre/szolgáltatásukra, és ennek érdekében fizetni is hajlandóak a keresőoptimalizálásért, melynek alkotóelemeivel és folyamatával későbbi bejegyzéseimben foglalkozok..

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

  Molnár György
  grglinkepito.gmail.com

  A honlap optimalizálást és linképítést 20 évnyi hagyományos marketing munkát követően, mintegy 3 évvel ezelőtt kezdtem el.
  Nem sorolom fel az összes eddigi tevékenységemet, csak a széles körúség bemutatása érdekében jelzem, hogy volt köztük szolárium forgalmazó és szerviz, étel és pizza rendelési portál, ólomüveg ablakkészítő, hajbeültetéssel foglalkozó magánklinika, de ezekhez hasonlóan a konzol játékokat javító szervizt is első oldalra tudtam juttatni.

  Linképítés blog korábbi bejegyzései

  February 2012

  Linképítés kulcsszó gyűjtemény

  All
  Honlap Optimalizálás
  Keresőoptimalizálás
  Linképítés
  Linképítő Blog
  Pozícionálás